Privacy statement

Algemeen

In deze privacyverklaring zijn de privacyvoorwaarden beschreven die door Lasaulec B.V worden gehanteerd. Lasaulec B.V. respecteert uw privacy en zorgt ervoor dat de persoonsgegevens die u aan Lasaulec B.V. verstrekt vertrouwelijk worden behandeld. Lasaulec B.V. handelt volgens de Europese privacyrichtlijnen van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Hieronder leggen wij u graag uit wanneer en waarom wij om uw persoonsgegevens vragen. Deze afspraken gelden voor al onze klanten en website bezoekers.

Wanneer leggen wij gegevens van u vast?

Als u telefonisch, via onze website of via andere verkoopkanalen een overeenkomst met ons afsluit, dan leggen wij een aantal persoonsgegevens van u vast.

**Deze persoonsgegevens kunnen wij vastleggen **

Bij het plaatsen van een bestelling vraagt Lasaulec B.V. uw naam, adres, factuuradres, telefoonnummer (niet verplicht), e-mailadres, land en betalingsinformatie.

Bij het bezoeken van de website van Lasaulec B.V. registreren wij uw IP-adres, browser en besturingssysteem.

Als de verwerking van de persoonsgegevens een wettelijke of contractuele verplichting of noodzakelijke voorwaarde is en u gaat niet akkoord, dan kunnen wij u niet van dienst zijn. Wij hebben uw persoonsgegevens nodig om ervoor te zorgen dat u een bestelling kunt plaatsen om het bestelde product of dienst aan u te kunnen leveren.

Voor welke doeleinden gebruiken wij uw persoonsgegevens:

➢ Het accepteren van uw aanvraag voor een product of dienst;
➢ Het uitvoeren van de overeenkomst, zoals het leveren van een product of dienst op het juiste afleveradres, het versturen van een factuur of om uw vraag over een product of dienst in behandeling te nemen;
➢ De klantenservice maakt gebruik van uw persoonsgegevens, zodat ze u het beste kunnen helpen bij vragen of opmerkingen;
➢ Risicobeheer; Lasaulec B.V. voert een kredietcheck uit om het risico van niet nakoming van de betalingsverplichtingen te voorkomen;
➢ Analyse om de dienstverlening te operationaliseren en gebruiksvriendelijker te maken;
➢ Mochten wij het vermoeden hebben dat bepaalde gebruikers fraude plegen, zullen wij hier aangifte van doen;
➢ Marketingdoeleinden: klanten met wie wij een betaalrelatie hebben, mailen we over soortgelijke producten of diensten om de klant te informeren. Onderaan in de mail staat een link waarin u zich kunt afmelden. Uiteraard kan dit ook via de klantenservice.

Samenwerking met derden

Voor een goede dienstverlening aan onze klanten maken wij gebruik van derde partijen. Het verwerken van deze persoonsgegevens komt ten goede van de dienstverlening. Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt met deze partijen, zodat uw persoonsgegevens beschermd blijven en uitsluitend voor de beoogde doelen worden gebruikt. Dit is vastgelegd in verwerkersovereenkomsten. Deze persoonsgegevens worden in géén geval verkocht aan derden.

Bewaartermijn

Lasaulec B.V. bewaart de persoonsgegevens die u ons toestuurt, zolang als naar de aard van het doel van de verwerking van deze persoonsgegevens nodig is. Lasaulec B.V. houdt zich daarbij aan de wettelijke vernietigingstermijnen en (fiscale) bewaartermijnen. Dit wordt ook nog gecontroleerd door de accountants.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U kunt zelf in uw persoonlijke account uw persoonsgegevens inzien en aanpassen op lasaulec.nl indien deze onjuist zijn. Daarnaast kunt u contact opnemen met de klantenservice van Lasaulec B.V. als u geregistreerde gegevens wilt inzien, wijzigen of verwijderen. De klantenservice is te bereiken via +31 (0)513 61 99 90 en via klantenservice@lasaulec.nl. Het kan echter voorkomen dat we bepaalde informatie moeten bewaren voor juridische of administratieve redenen.

Beveiligen

Lasaulec B.V. heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de door jou verstrekte persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen onrechtmatig gebruik. Wij bewaren uw persoonlijke gegevens op servers in een beveiligde omgeving. De persoonsgegevens worden in-transit beveiligd door een Transport Layer Security (TLS) verbinding, zodat alle data die wordt uitgewisseld versleuteld is. Daarnaast worden de persoonsgegevens at-rest versleuteld opgeslagen in de database. Op deze manier wordt de veiligheid van de persoonsgegevens gewaarborgd. Verder worden de wachtwoorden als hoge iteratie hash opgeslagen met een salt waardoor ze moeilijk te kraken zijn en daardoor ook niet te herleiden door Lasaulec.
Daarnaast zijn de medewerkers van Lasaulec op de hoogte van hoe ze om moeten gaan met privacygevoelige gegevens, aangezien er een presentatie is gehouden over de AVG-privacywetgeving. Onze medewerkers doen er alles aan om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren. Tevens heeft Lasaulec een datalekken procedure opgesteld.

Bezwaar en klacht

U heeft het recht om bewaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens op grond van een taak van algemeen belang of op grond van een gerechtvaardigd belang. U kunt dit bezwaar versturen naar dennis.kersten@lasaulec.nl. Heeft u een klacht over het gebruik van persoonsgegevens, probeer dit dan eerst met Lasaulec B.V. op te lossen. Voor vragen kunt u mailen. Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanspreekpunt

Lasaulec B.V. heeft een functionaris gegevensbescherming benoemd (FG), die is aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De FG is een aanspreekpunt voor alle privacy gerelateerde aangelegenheden en ziet er op toe dat Lasaulec B.V. de persoonsgegevens verwerkt in overeenstemming met de wettelijke vereisten van de AVG. Voor vragen kan er contact worden opgenomen via het e-mailadres: dennis.kersten@lasaulec.nl.

Wie is verantwoordelijk voor de privacyverklaring

De voorwaarden in deze privacyverklaring worden gehanteerd door de volgende vennootschap:
Lasaulec B.V., Kûper 2, 8447 GK Heerenveen, Postbus 405,8440 AK Heerenveen. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 01030247, BTW -nummer: NL007369633B01.

Wijzigingsdatum: 24-04-2018


Cookieverklaring


Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens het bezoek aan een website op jouw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen. Deze informatie kan bij een later bezoek worden uitgelezen door de website. Sommige van deze cookies zijn noodzakelijk omdat de site anders niet naar behoren kan functioneren. Andere cookies worden gebruikt om het gebruiksgemak van de site voor de bezoeker te verhogen. Bijvoorbeeld voor het veilig onthouden van jouw gebruikersnaam en taalvoorkeur. Hierdoor hoeft er niet bij elk bezoek op de website deze informatie worden ingevuld.

Welke cookies worden er geplaatst en waarom?

1. Functionele of noodzakelijke cookies

Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van onze website. Zo moeten we bijvoorbeeld een cookie gebruiken om te onthouden of je andere cookies accepteert.

➢ Inloggegevens worden onthouden, zodat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen;
➢ De producten die jij aan jouw verlanglijst toevoegt, worden onthouden en opgeslagen;
➢ Het geven van een melding bij een niet afgeronde bestelling, zodat je jouw producten in het winkelwagentje niet kwijtraakt;
➢ Het mogelijk maken om te reageren op onze website;
➢ Het opslaan van voorkeuren (taal).

2. Analytische cookies

Deze cookies worden gebruikt om te onderzoeken welke onderdelen van de website het interessantst zijn voor onze bezoekers. Als je bijvoorbeeld bepaalde informatie zoekt via de zoekmachine maar niet vindt, kunnen we dat zien door cookies voor statistieken. Zo weten we op welke manier we de structuur en inhoud van de website gebruiksvriendelijker kunnen maken.

Google Analytics

Met google Analytics wordt er gemeten hoe de website gebruikt wordt. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren.

➢ Het bijhouden van het aantal bezoekers op de website en onze webpagina’s;
➢ Het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s;
➢ Het bepalen van de volgorde van waarin een bezoeker de verschillende pagina’s doorzoekt;
➢ Het aantal gebruikte zoektermen in de zoekmachine.

Lasaulec B.V. gebruikt Google Analytics-cookies conform de handleiding die de AVG heeft opgesteld. Er is een verwerkingsovereenkomst met Google afgesloten, de informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd en er worden geen andere gegevens gedeeld. Hierdoor is voor het gebruik van Google Analytics geen toestemming vereist.

Cookie-instellingen aanpassen en cookies verwijderen

Als je niet wilt dat Lasaulec B.V. cookies plaatst op jouw apparaat, kun je het gebruik van cookies weigeren via de instellingen of opties van jouw browser. Je moet de instellingen van elke browser en elke computer afzonderlijk aanpassen. Raadpleeg de gebruikshandleiding van jouw browser. Het aanpassen van de cookie-instellingen voor Lasaulec B.V., kan ervoor zorgen dat lasaulec.nl niet meer correct functioneert.

Wie is verantwoordelijk voor de cookieverklaring

Lasaulec B.V., Kûper 2, 8447 GK Heerenveen, Postbus 405,8440 AK Heerenveen. Inschrijfnummer Kamer van Koophandel: 01030247, BTW -nummer: NL007369633B01.

Wijzigingsdatum: 24-04-2018